ПСЖ се движи отлично в Лига 1 и води в класирането, осигури си участие и на четвъртфиналите в Купата на Лигата на Франция, но не всичко е "розово" за треньора Унай Емери. Баският специалист стана жертва на грабеж, докато води двубоя със "Страсбург", който беше спечелен с 4:2.

Медиите във Франция разкриха, че в апартамента на Емери е влизано с взлом и са задигнати доста неща, сред които лични документи и часовник "Ролекс" на стойност близо 7000 евро и фланелки с подпис на звездата на ПСЖ Неймар. Интересното е, че сред задигнатите неща са още документи за доходите на Емери, както и негови файлове, с трансферите планове за зимата.

Съпругата на Емери е установила, че ѝ липсват и две чанти "Шанел". Според Le Point жената на треньора Луиса Фернандес е разбрала за кражбата едва в 23 ч. в сряда, едва четири часа преди нейният съпруг да се прибере от Страсбург. Общата стойност на задигнатите вещи е 20 хиляди евро.

Семейство Емери живее на една от търговските улици в Париж, в апартамент на седмия етаж в голяма сграда. Според медиите в сградата има видеокамери, както и врати с цифрови кодове.

"Вратата е била затворена, но не заключена. Тя е била повдигната от пантите си и крадците са влезли необезпокоявано, задигайки луксозни чанти, бижута, футболни фланелки и дизайнерски дрехи", съобщават от полицията в Париж.

Не се съобщава къде е била по това време съпругата на треньора и защо домът им не е бил заключен.

Дневник