Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер заяви, че парите от петрол дават голямо предимство на "Манчестър сити" пред останалите отбори във Висшата лига. Според французина обаче "гражданите" трябва да извървят още път, преди да се превърнат в един големите клубове в Англия.

"Вижте, ние нямаме петрол, но имаме идеи. Те имат и двете. Това ги прави по-ефективни. Всички очакват проектът им да продължи дълго. Защо не? Може да се случи, но все още имат да извървят дълъг път", заяви Венгер на пресконференция преди домакинския мач с "Нюкасъл" в събота.

"Непобедимите", както е наричан състава на "Арсенал" от сезон 2003/2004, спечели титлата във Висшата лига с 26 победи и 12 равенства в 38 мача. Лондончани са единственият отбор в историята, който завършва сезона в Англия без загуба.

Мнозина футболни експерти вярват, че настоящият състав на Пеп Гуардиола може да повтори това постижение. "Сити" прави исторически старт на сезона, като се намира в серия от 15 поредни победи във Висшата лига. "Гражданите" подобриха рекорда на "Арсенал" от 2002 г.

След 17 кръга "Сити" има много солиден аванс от 11 точки пред втория "Манчестър юнайтед", a шампионът "Челси" е трети с пасив от 14 точки. На този етап от сезона "гражданите" имат десет точки повече, отколкото непобедимия състав на "Арсенал" през 2002 г.

"В лицето на мениджъра и играчите те имат всичко необходимо като качество, за да бъдат успешни. Това не се постига лесно, така че трябва да уважаваме постижението им", допълни Венгер.

Дневник