Линдзи Вон записа впечатляваща победа в супер гигантския слалом във френския зимен център Вал д’Изер. Кралицата на скоростта взе своя 78-и успех в Световната купа и вече е само на осем от абсолютния рекорд на легендарния Ингемар Стенмарк.

Американката, която преди седмица се контузи на старта в Сен Мориц, отново в супер гигантския слалом, този път беше неудържима. Тя стартира с шести номер и даде най-доброто време – 1:04.86. Вон изпревари с 31 стотни италианката София Годжия, а трета се класира Рагхилд Мовинкел. За норвежката това е първо качване на подиума в Световната купа, след като досега нейният най-добър резултат беше седмо място.

Вон спечели първа победа от 21 януари, когато спечели спускането в Гармиш. Успехът е още по-ценен за нея, след като преди няколко дни американката разкри, че е била подложена на тормоз в социалните мрежи, заради критичен коментар към президента Доналд Тръмп.

Водачката в класирането на за Малкия кристален глобус в дисциплината Супер-Г Тина Вайратер не завърши. Представителката на Лихтенщайн, която спечели старта в Лейк Луис и остана трета в Сен Мориц преди седмица, падна след като допусна грешка.

Австрийката Корнелия Хютер, която стартира с първи номер пък беше дисквалифицирана, след като "хвана" врата в края на трасето.

Лидерката в генералното класиране за Големия кристален глобус Микаела Шифрин не участваше, след като се готви за стартовете от техничните дисциплини след няколко дин в Куршевел. Въпреки нейното отсъствие Виктория Ребенсбург не успя да стопи драстично аванса ѝ.

В неделния ден предстои още един старт в дисциплината Супер-Г.

Дневник