Централният защитник Аймен Белаид подписа договор с "Левски" за година и половина, съобщиха от клуба. Тунизийският национал, който е роден във Франция, се завръща на "Герена" след близо две години в английския "Родъръм".

Белаид премина при "мелничарите" на 8 януари 2016 г. с договор за две години и половина. Контрактът му обаче беше прекратен по взаимно съгласие на 31 август. В последните няколко седмици защитникът е в София, като поддържаше форма с "Левски". Делио Роси е останал доволен от видяното и е одобрил привличането на Белаид.

Французинът ще се конкурира за място с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон, които са титулярната двойка на сините в защита. Привличането на Белаид пък почти сигурно значи, че един от Димитър Пиргов и Георги Ангелов ще бъде освободен.

Белаид игра за "Левски" между 2013 и 2016 г., като записа 63 мача и един гол във всички турнири.

"Връщам се на познато място, където имам много приятели. Тук (в "Левски") винаги съм се чувствал като у дома си. След първия ми престой в "Левски" ми се случиха доста неща, сбъдна ми се мечтата да играя в Англия. Отдавна бях казал, че някой ден ще се върна и съм доволен от това", каза Белаид пред телевизията на сините.

Той обясни, че познава добре някои от футболисти, като един от лидерите на състава Роман Прохазка. Белаид добави, че е играл с Габриел Обертан в юношеските си години.

"Връщам се, за да спечеля трофей с "Левски". Преди играх финал, но загубихме, затова сега вярвам, че ще победим. Само "Левски", добави Белаид, който изрази надежда да попадне в състава на Тунис за световното първенство в Русия.

Дневник