Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в четвъртфиналната фаза на паралелния слалом от Световната къупа в италианския курорт Кортина д’Ампецо. Той падна в края на дистанцията по време на двубоя си срещу представителя на домакините Едвин Корати.

В първия кръг от елиминациите Янков се справи със Себастиан Кислингер от Австрия, като го победи с 23 стотни от секундата. Той имаше късмет и от отпадането на един от фаворитите Андреас Промегер, така срещу него се изправи Корати. Българинът дори водеше в спускането, но закачи едно от последните препятствия и това не му позволи да се задържи върху дъската си.

Във финала Корати загуби с близо две секунди от своя сънародник Роланд Фишналер. Във втори пореден ден Янков не успява да преодолее тази фаза на състезанието.

Българинът заема шестото място в генералното класиране за Големия кристален глобус. Той има 1120 точки, а водач е Фишналер с 2250. Янков е шести и в двете дисциплини паралелен слалом (400 точки) и паралелен гигантски слалом (720 точки).

По-рано през деня на трасето излезе и Теодора Пенчева, но тя не успя да преодолее квалификациите при жените и завърши на 51-о място.

Дневник