Крилото на "Кливланд кавалиърс" Леброн Джеймс вече е шести в историята на НБА по брой на трипъл-дабъли, след като записа №60 в своята кариера. Краля, който е в Лигата за 15-и сезон, се отчете с 29 точки, 11 борби и десет асистенции при победата на своя тим над "Юта джаз" със 109:100. Това е трети трипъл-дабъл за Джеймс при четвъртия пореден успех на "Кливланд" като домакин в "Куикън лоунс арена".

За пети път този сезон Джеймс записва двуцифрен актив в три показателя. Със своя 60-и кариерен трипъл-дабъл крилото изпревари легендата Лари Бърд. Пред Краля са Оскар Робъртсън, Меджик Джонсън, Джейсън Кид и Ръсел Уестбрук, който е другият действащ баскетболист в топ 10.

Звездата на "кавалерите" отбеляза 10 точки в четвъртата четвърт, като завърши 9/15 от игра и беше безгрешен от десет опита от наказателната линия. Кевин Лав добави 15 точки, а Кайл Корвър 12 за победа.

За "джазмените" най-резултатен беше Донован Мичъл с 26 точки, а Табо Сефолоша и Ройс О’Нийл вкараха по 12. Тимът от "Юта" отново бяха без центъра си Руди Гобер.

С 22 победи и осем загуби "Кливланд" заема второто място в Източната конференция. "Юта" пък е девети на Запад с 14 успеха и 16 поражения.

В Ню Йорк завръщането на Кармело Антъни в "Медисън скуер гардън" се оказа неуспешно, след като "Оклахома сити тъндър" загуби от местния "Никс" с 96:111. Крилото на "гръмотевиците", който игра седем сезона за тима от родния си град, беше приет много добре от феновете в Ню Йорк, а преди началото на мача на видеостената беше пуснат и специален клип.

Антъни завърши с едва 12 точки, като не отбеляза нито една през второто полувреме. Това беше едно от най-слабите му представяния през сезона, след като в годините за "Никс" крилото вкарваше средно по 25 точки на двубой. Той е и седмият най-добър реализатор в историята на тима от Ню Йорк.


За победителите Майкъл Бийзли отбеляза 30 точки, а Кортни Лий се отчете с 20. За "Оклахома" Ръсел Уестбрук вкара 25, а Пол Джордж 18.

В класирането в Западната конференция "Оклахома" заема осмото място и засега е в зоната на плейофите, като има 14 победи и 15 загуби. "Никс" е седми на Изток с положителен актив – 16 победи и 13 загуби.

В друг двубой лидерът на Изток "Бостън селтикс" победи "Мемфис гризлис" със 102:93. "Келтите" изковаха успеха си, благодарение на силна първа четвърт, в която вкараха 31 точки, срещу едва 12 за "гризлитата". По този начин "Бостън" прекъсна серията си от две поредни загуби.

Кайри Ървинг вкара 20 точки, а новобранецът Джейсън Тейтъм се отчете с 19, девет борби и два чадъра. Центърът Ал Хорфърд добави 15 точки и седем борби, а Арън Бейнс и Маркъс Смарт съответно 13 и 11.

В поредното издание на тексаското дерби между "Сан Антонио" и "Далас" "шпорите" победиха с 98:96. Ману Джинобили отбеляза решителния кош с поднасяне само 3.1 секунди преди финалната сирена.

"Спърс" направиха силна последна четвърт и завършиха със серия от 13:0, за да наваксат сериозно изоставане. Много силен мач направи Ламаркъс Олдридж с дабъл-дабъл – 22 точки и 14 борби. За "Маверикс" германците Максимилиан Клебер и Дирк Новицки бяха на висота. Те вкараха съответно 21 и 19 точки, и доминираха в подкошието.

Йоги Ферел се отчете с дабъл-дабъл – 17 точки и 11 борби за "Далас", но в заключителните минути тимът не беше на висота. Тексасците остават последни на Запад с едва осем победи и 22 загуби. "Сан Антонио" е трети с 20 победи и десет загуби.

Лидер е "Хюстън рокетс", който е в серия от 13 поредни успеха. "Ракетите" надвиха "Милуоки бъкс" със 115:111 след 31 точки на Джеймс Хардън. Много силен мач направи и Крис Пол, който вкара 23 от своите 25 точки през второто полувреме.

Пол не беше концентриран преди почивката и не вкара нито веднъж от петте си опита. Плеймейкърът обаче откри третата четвърт с три поредни тройки и поведе тима си към успеха. Когато Пол е на паркета, "Рокетс" има 14 победи и нито една загуба.

За "Милуоки" Янис Антентокунбо вкара 28 точки и добави девет борби.

Дневник