Манчестър юнайтед" спечели гостуването си на "Уест Бромич", но за пореден път през сезона не убеди с представянето си. "Червените дяволи" се наложиха с 2:1 на "Дъ Хоутърнс", въпреки че в края на двубоя трябваше да спират устрема на домакините. Ромелу Лукаку и Джеси Лингард се разписаха прди почивката, а голът за "дроздовете" отбеляза Гарет Бари.

Преди срещата мениджърът на "Уест Бром" Алън Пардю се надяваше на положителен резултат, разчитайки на традицията. От действащите английски мениджър именно Пардю има най-много победи срещу Моуриньо – три, колкото и Марк Хюз. Специалния обаче запази отличната си успеваемост срещу тимове от зоната на изпадащите. Португалецът никога не е губил в такива двубой, като има 16 победи и четири равенства.

Жозе Моуриньо направи няколко промени в титулярния си състав, като Андер Ерера се завърна за сметка на юношата Мактоминей, а Маркъс Рашфорд замени Антони Марсиал. На загрявката пък се контузи Люк Шоу и така Ашли Йънг започна като ляв защитник. "Юнайтед" държеше контрол над мача и имаше инициативата през първата част.

По-голямото притежание на топката обаче не водеше до чисти положения пред вратата на Бен Фостър. "Уест Бромич" беше много добре организиран в защита и на няколко пъти направи добри контраатаки, но в тях липсваше последното подаване.

В рамките на осем минути между 27-ата и 35-ата "червените дяволи" вдигнаха оборотите и стигнаха до два гола, които им позволиха да действат доста по-спокойно. Първо Маркъс Рашфорд центрира отлично в наказателното поле, а там Лукаку се разписа, след като се беше пласирал добре между Джони Евънс и Киърън Гибс.

Белгийският таран се разписа за втори пореден двубой, а попадението му беше абсолютно копие на попадението срещу "Борнмът" през седмицата. Лукаку обаче не се зарадва заради големите критики към себе си напоследък.

Десетина минути преди почивката "Юнайтед" отбеляза и втори гол, като имаше голяма доза късмет. Джеси Лингард шутира по диагонала, като изстрелът не изглеждаше опасен, но рикошет в крака на Хегази промени траекторията на топката и я направи неспасяема за Фостър.

На почивката Пардю пусна в игра ветерана Гарет Бари вместо Клаудио Якоб и "дроздовете" минаха в схема 4-4-2. Играта на домакините драстично се подобри заради присъствието на Бари, който много добре организираше действията на своите.

"Уест Бром" беше по-активен и до 60-ата минута направи няколко опасни атаки. В 72-ата минута "Юнайтед" се отърва "сух" от една ситуация, при която останаха съмнения за дузпа. Йънг изблъска Джеймс Маклейн, гардирайки топката, в ситуация, при която ирландецът щеше да стигне първи до кълбото преди Давид Де Хеа.

Шест минути след спорното положение "Уест Бром" стигна до гол, с който намали резултата. Бари се оказа най-добре пласиран в наказателното поле и след кратко разбъркване успя да прокара топката зад Де Хеа – 1:2.

За ветерана това беше първи гол, влизайки като резерва от повече от 18 години. За последно Бари се беше разписал в мач, в който не е титуляр през април 1999 г. в двубой между "Астън Вила" и "Нотингам Форест", или преди 6812 дни.

До края на двубоя "дроздовете" бяха тимът, който имаше инициативата и на няколко пъти беше близо до изравнителен гол. Де Хеа отново се прояви с важни намеси, за да запази трите точки на "Юнайтед".

С победата "червените дяволи" запазиха второто си място, като са на 11 точки зад лидера "Манчестър сити". "Уест Бром" е 19-и с едва 14 точки, на две от спасителната зона.

Дневник