Световният номер 1 Рафаел Надал е четвъртият участник в демонстративния турнир Fast4, който ще се изиграе в Сидни на 8 януари. Носителят на 16 титли от Големия шлем се присъединява към Григор Димитров, Александър Зверев и Ник Кириос, които по-рано потвърдиха присъствие.

Турнирът за пръв път ще се проведе в олимпийския парк в Сидни. Това е първата надпревара, в която беше тестван форматът с необходими четири гейма за спечелването на сет.

"Рафа Надал е суперзвезда не само в тениса, но в спорта като цяло. Ще бъде фантастично да го приветстваме в турнира. Той допълва нашия звезден списък от играчи и ние нямаме съмнение, че ще дойдат фенове отвсякъде, за да видят тези тенисисти в действие и да изпитат всичко, което нашият град може да предложи през лятото", заявиха организаторите.

"Fast4 вече ангажира трима от четиримата най-вълнуващи тенисисти в лицето на Димитров, Зверев и Кириос, а прибавянето на най-добрия играч в света ще вдигне още повече нивото на турнира", каза турнирният директор Лорънс Робъртсън.

Демонстративният турнир ще се проведе в деня, в който стартира турнира от категория "АТП 250" в Сидни. По-голямата част от водещите играчи ще пропуснат надпреварата, тъй като слея нея започва първия турнир от Големия шлем - Australian Open, a предишната седмица са турнирите в Бризбейн и Доха.

Дневник