Нападателят на индийския "Керала бластърс" Димитър Бербатов не изключва да стане треньор. Това призна самият той в пресконференция пред местни медии. Футболистът, който подписа с индийския тим след едногодишно отсъствие от терена, има ангажимент до пролетта.

"Чувствам се чудесно. Всички са много любезни с мен. Нямам проблем с адаптацията, единственият ми проблем е контузията, но това скоро ще отмине", заяви Бербатов и си постави 31 декември като дата за завръщане в игра.

Рекордьорът по голове за националния отбор на България обясни, че обмисля следващите ходове в кариерата си. "Всеки футболист мисли, че може да е треньор, но малцина успяват. Ще излъжа, ако кажа, че не мисля за треньорство, засега искам да играя още, след това ще прегледам другите опции. Треньорството е предизвикателство в списъка ми. Ще видим какво ми е приготвило бъдещето", добави нападателят.

През септември Бербатов разкри, че вижда бъдещето си в управлението. Това се случи, след като той получи дипломата си за завършено висше образование от Националната спортна академия със специалност "Спортен мениджмънт". "Аз с тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана начело на БФС? Да, мога да го направя, но мога да бъда и министър, нали. Трябва да се целим високо, но всичко ще дойде с времето си."

Пресконференцията на Бербатов в Индия се превърна в лекция, след като 36-годишният нападател даде различни съвети за успешна кариера. "Дойдох тук, за да предам опита си. Всеки, който поиска съвет, ще го получи. Важно е младите футболисти да са амбициозни. Лесно е да играеш вкъщи, когато излезеш в чужбина, е различно", добави нападателят, който от 2001 г. играе неизменно в чужбина и смени седем различни тима.

Той коментира и битката за титлата във Висшата лига, където "Манчестър сити" води с 11 точки пред бившия му тим "Юнайтед". "Сити" играе отлично, това е футболът, който аз харесвам. Нуждаеш се от топката, за да бележиш, това е философията на "Сити". В същото време следя "Манчестър юнайтед", защото го харесвам, имам страхотни спомени от периода си там.

Дневник