Атлетико" (Мадрид) няма никакви намерения да се разделя с голямата си звезда Антоан Гризман въпреки слуховете за договорка с "Барселона". Преди седмица радио "Каталуня" съобщи, че лидерът в Ла Лига е уредил френския нападател. "Гризман ще играе за "Барселона" от лятото. Ако това не се случи, никога повече няма да се появя в това предаване", заяви реномираният местен телевизионен журналист Кике Гуаш.

Преди няколко дни "Марка" съобщи, че контактът между клуба и Гризман е направен от президента на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу. Той се е срещнал със семейството на Гризман. От "Барселона" не отрекоха това. "Не мога да кажа нищо по въпроса просто защото не знам. Но между нас има добри отношения и хармония", каза един от директорите - Гилермо Амор.

Именно заради тези разговори от "Атлетико" са подали жалба до ФИФА. Според правилата на Световната футболна асоциация и правилника за статута на играчите никой клуб няма право да влиза в контакт с играч, който има действащ договор. Това е разрешено единствено шест месеца преди изтичането му.

Гризман е обвързан с "Атлетико" до сезон 2021-2022, а клаузата му за откупуване е 100 млн. евро. Той кара своя четвърти сезон в "Атлетико". Нападателят не започна убедително кампанията, но вече навлиза във форма и натрупа седем гола в 17 мача във всички турнири.

В предишните си три сезона той се разписа 83 пъти в 160 двубоя за "дюшекчиите".

От ФИФА все още няма официално изявление дали ще разследват случая. Подобни казуси обаче не са прецедент. През 2004 г. "Рома" получи наказание заради привличането на защитника Филип Мексес. Той подписа с "вълците", докато играеше за "Оксер", и беше наказан да стои извън терена за шест седмици.

"Рома" пък плати глоба от осем милиона евро и получи забрана да привлича футболисти два трансферни прозореца.

Дневник