Бившият треньор на "Лудогорец" Георги Дерменджиев преговаря с казахстанския отбор "Иртиш" (Павлодар), информираха от клуба. Специалистът е пристигнал днес в страната, за да се срещне с директорите и да се запознае с обстановката в Павлодар.

Дерменджиев се раздели с българския шампион на 10 август, ден след загубата от "Ботев" (Пловдив) за Купата на България. 62-годишният специалист беше начело на "Лудогорец" в два периода – от 31 юли 2014 до 10 юни 2015 г. и от 6 ноември 2015 до 10 август 2017 г., записвайки в 74 победи в 129 мача във всички турнири. Дерменджиев изведе "Лудогорец" до три титли и една Купа на България, а с него отборът два пъти игра в групите на Шампионската лига.

"Георги Дерменджиев пристигна в Павлодар, като той е един от треньорите, с които преговаряме. Информациите, че той е подписал предварителен договор не са верни. Утре Дерменджиев се прибира в родината си", съобщиха от клуба.

Ако подпише с "Иртиш", Дерменджиев ще бъде вторият български треньор в клуба след Димитър Димитров. По ирония на съдбата именно Димитров замени пловдивчанина начело на "Лудогорец".

По информация на "Дневник", "Иртиш" е искал Ивайло Петев, но 42-годишният специалист избра офертата на "Омония" (Никозия). Вариант за клуба от Павлодар е и Илиан Илиев, който е в деликатна ситуация с настоящия си тим "Верея", където има сериозна финансова криза.

Дневник