Шампионката от "Уимбълдън" през 2013 г. Марион Бартоли заяви, че се завръща в професионалния тенис. Информацията за решението ѝ идва също толкова изненадващо, колкото беше и оттеглянето ѝ преди повече от четири години.

"Щастлива съм да обявя завръщането си в професионалния тенис следващата година. Очаквам да ви видя отново на мачовете си и да споделя невероятни емоции с вас", заяви Бартоли в обръщение към почитателите си.

През юли 2013 г. французойката постигна най-големия успех в кариерата си и триумфира на "Уимбълдън" след убедителна победа срещу Сабине Лисицки. Месец по-късно неочаквано тя обяви, че тялото ѝ не издържа на натоварването и спира с тениса.

"Тялото ми наистина започна да се разпада и успявах да продължавам напред единствено с цената на много болки. Така беше и на "Уимбълдън". Боли ме навсякъде 45 минути от всеки час. Занимавам се с това твърде дълго. Ако искам да запазя тялото си, не мога да го правя повече", каза тя през лятото на 2013 г.

По-късно в интервю обяви, че страда от вирус и че се бои за живота си. Зарди здравословните си проблеми тя отслабна с 30 килограма.

"Ще бъде голямо предизвикателство. Все още ми предстои дълга подготовка, но се надявам да съм готова за март за турнира в Маями", каза 33-годишната Бартоли.

"Наистина очаквам да се завърна на корта пред вас и да усетя подкрепата ви. Особено в Париж на "Ролан Гарос", в моята родина, но също за "Фед къп" и на "Уимбълдън". Нямам търпение", добави тя.

Най-предното класиране на Бартоли в световната ранглиста е седмото място от 2012 г. Французойката спечели осем титли от WTA, като в кариерата си има още един финал от "Уимбълдън" през 2007 г. и полуфинал в "Ролан Гарос" от 2011 г.

Дневник