Микаела Шифрин затвърди отличната си форма от началото на сезона в Световната купа по ски и спечели четвърта победа в рамките на по-малко от месец. Американката взе първия в историята паралелен слалом, който се проведе във френския курорт Куршевел. Тя взе втори успех в рамките на два дни, след като във вторник триумфира и в гигантския слалом.

Атрактивната дисциплина се проведе за първи път при дамите и предложи много интересни моменти. 22-годишната Шифрин спечели с едва четири стотни пред Петра Влъхова.

Преди надпреварата именно двете бяха сочени за големите фаворитки в паралелния слалом. Шифрин и Влъхова спечелиха двата старта в дисциплината слалом, които се проведоха през сезона. Словачката триумфира в Леви, а американката на родна земя в Килингтън. Интересното е, че и в двата случая или Влъхова или Шифрин беше на второто място.

Американката спечели 35-ата си победа в Световната купа и вече има 51 подиума. 22-годишната американка, която е носителка на Големия кристален глобус вече има успехи в шест дисциплини – слалом, гигантски слалом, алпийска комбинация, сити ивент, спускане и сега паралелен слалом.

Трета на подиума в Куршевел се качи Ирене Куртони. Тя продължи серията на Италия от подиуми през сезона. В последните четири старта неизменно представителка на "Скуадра адзура" е сред първите три. В двата супер гигантски слалома във Вал д’Изер София Годжия беше втора и трета, а във вторник на гигантския слалом Мануела Мьолг се качи за 12-и път в кариерата си на подиума.

Четвърта се нареди норвежката Марен Шьолд, а на петото място с равно време завършиха Рикард Хазер и Венди Холденер. След тях останаха Катарина Трупе и Денизе Файрабенд.

В генералното класиране за Световната купа Шифрин увеличи почти на 300 точки преднината си пред Виктория Ребенсбург. Американката има 721 след 12 старта, а германката е с 430.

До края на 2017 г. дамите имат още два старта, които са в автрийския курорт Лиенц. На 28 декември ще се проведе гигантският слалом, а ден по-късно е слаломът.

Дневник