Втородивизионният "Бристъл сити" отстрани носителя на Купата на лигата "Манчестър юнайтед" и поднесе най-голямата изненада дотук в турнира. Съставът, който заема третото място в Чемпиъншип спечели с 2:1, вкарвайки победния гол в 93-ата минута.

"Червеношийките" се класираха за полуфиналите за трети път в историята си, изравнявайки най-доброто си постижение след 1970-71 и 1988-89. Стадион "Аштън гейт" беше пълен до край и видя как "Бристъл" открива в 51-ата минута чрез Джо Брайън. Седем минути по-късно Ибрахимович изравни, но Кори Смит прати аутсайдера сред четирите най-добри тима.

"Юнайтед" изигра поредния си колеблив мач при Жозе Моуриньо и с нищо не показа, че иска да продължи напред в турнира. Мениджърът на "червените дяволи" беше избрал респектиращ състав, с някои от големите си звезди, като Маркъс Рашфорд, Пол Погба и Златан Ибрахимович започнаха от първата минута, а Ромелу Лукаку се появи като резерва.

През първата част гостите не отправиха нито един точен удар, а най-интересната ситуация беше грубо влизане на Пол Погба, който се отърва дори без картон, въпреки че домакините искаха той да бъде изгонен.

В началото на второто полувреме "Бристъл" откри след блестяща контраатака и мощен удар на Брайън с левия крак, който не остави шансове на Серхио Ромеро. В 58-ата минута Златан Ибрахимович възстанови равенството с точно изпълнение от фаул.

До края на двубоя "червените дяволи" нямаха толкова чисти положения и въпреки влизнето от пейката на Лукаку, ситуацията не се промени. Всичко отиваше към допълнителни 30 минути, когато Кори Смит вкара победния гол.

След края на двубоя феновете на "Бристъл" нахлуха на терена, за да се радват заедно със своите любимци.

"Не съм доволен от нашето представяне, през първото полувреме ни липсваше интензивност в играта, не само физически, но и може би ментално не бяхме на ниво в тази среща. Доста неща не ни се получиха, а освен това имахме и доста късмет", каза Жозе Моуриньо след края на двубоя.

Той похвали футболистите на "Бристъл" за представянето им и класирането на полуфинал.

"За сметка на това съперникът ни се защитаваше отлично и нападаше много опасно. Футболистите се бореха по впечатляващ начин, сякаш от този мач зависи техният живот, така че ги поздравявам", добави португалецът.

В другия мач "Челси" успя да победи "Борнмът" в не по-малко драматичен мач. Сините бяха без осем основни играчи, които получиха почивка от Антонио Конте, но в състава личаха имената на Фарегас, Бачуай, Вилиан, Кейхил и Педро.

В 13-ата минута сините излязоха напред в резултата след много хубава атака. С няколко подавания футболистите на Антонио Конте елиминираха съперника през центъра, Фабрегас влезе в наказателното поле и буквално задължи Вилиан да вкара, оставяйки го на празна врата.

След почивката "Челси" имаше по-добрите положения, но не можа да ги вкара, което доведе до напрегнати финални минути.

В продължението стана още по-интересно, след като "Борнмът" стигна до изравнителния гол, когато Дан Гослинг се разписа със силен изстрел. Тимът на Еди Хау тъкмо мислеше, че си е осигурил още 30 минути, когато резервата Алваро Мората вкара и прати "Челси" напред.

Жребият за полуфиналите беше изтеглен малко след края на двубоите и той отреди "Челси" да се срещне с "Арсенал", а "Бристъл" ще срещне другия тим от Манчестър – "Сити".

Форматът за полуфиналите е в два мача на разменено гостуване. "Челси" е домакин в първия мач, който ще се играе на "Стамфорд бридж". "Бристъл" ще гостува на "Етихад", а е домакин на реванша. Първите срещи са на 9 и 10 януари, а реваншите на 23 и 24-и.

"Не мога да повярвам какво се случи, това е прекрасна вечер за нас и за целия град. Убеден съм, че доста хора ще отидат на работа утре доста по-усмихнати, ако успеят да станат след тържествата. Аз ще разреша на момчетата да се насладят на победата, въпреки че имаме тежък мач в събота", каза мениджърът на "червеношийките" Лий Джонсън.

Той добави, че Жозе Моуриньо е показал голямо уважение към него, а сега няма търпение да се срещне с Пеп Гуардиола.

Дневник