Футболът в Англия по празниците не спира, а даже напротив - календарът е доста сгъстен, като се играе на всеки два дни. Затова защитникът на "Хъдърсфийлд" Матиас Йоргенсен реши да влезе в ролята на Дядо Коледа и да обещае подаръци на феновете. Той предложи безплатна бира на всеки, който пътува, за да подкрепи отбора в съботното гостуване на "Саутхемптън".

От началото на сезона "териерите" са приятната изненада и заемат 11-ото място във Висшата лига, въпреки че са новак и се завърнаха в елита след 45-годишно отсъствие. Феновете на "Джон Смит'с стейдиъм" са впечатляващи, а датският бранител пожела тази атмосфера да се пренесе и във визитите.

В двубоите от Висшата лига гостуващият тим има квота от около 3000 пътуващи фенове. На стадион "Сейнт Мери" тя е 2586 Така, ако тя бъде запълнена Йоргенсен ще трябва да похарчи около осем хиляди паунда, за да почерпи всички запалянковци. Един пинт бира струва около 3.2 паунда.

"Надявам се, че ще харесате подаръка. Занка (игра на думи с прякора на бранителя – бел. ред.) Клаус идва в града", написа Йоргенсен в "Туитър", а по-късно във видеообръщение добави: "Вашата подкрепа през годината беше наистина страхотна. Така че си мисля, че искам да направя нещо специално за всички вас, които ще пътувате до Саутхемптън този уикенд".


Разстоянието между Хъдърсфийлд, който се намира в графство Западен Йоркшир и Саутхемптън на южния бряг, е точно 472 мили. Единственият клуб, който е разположен по-северно във Висшата лига е "Нюкасъл".

От клуба подкрепиха идеята на датския защитник и обявиха, че всеки, който пътува до Саутхемптън за срещата от 19-ия кръг ще получи ваучер за безплатна бира. Тя обаче ще се раздава на следващия домакински двубой, който е срещу "Стоук сити" на Боксинг дей (26 декември).

Дневник