Ръководството на "Левски" твърдо подкрепя старши треньора Делио Роси, обяви спортният директор на сините Асен Букарев. 57-годишният италианец получава доста критики за колебливите резултати и прагматичния стил на игра, но клубът иска да му даде време да реализира идеите си.

"Нашата идея е да има спокойствие. За пореден път - клубът твърдо стои зад Делио Роси. Цел №1 е клубът да спокоен, да е стабилен, мисленето да е позитивно и да дадем време на всеки, който ръководи клуба, да реализира идеите и потенциала си", каза Букарев, който днес взе участие в коледния турнир на "Левски".

Той обяви и първите двама играчи от настоящия състав, на които отборът няма да разчита. Левият бек Мики Орачев ще премине в "Септември" (София), а вратарят Александър Любенов ще бъде даден под наем на "Ботев" (Враца). Междувременно сините си върнаха от врачани друг вратар - Николай Кръстев, който изкара много силен полусезон при лидера във Втора лига.

Букарев не пожела да разкрие каква е ситуацията с планираните входящи трансфери. "Следим играчи. Като се стигне до преговори и успешното им завършване, ще информираме чрез нашия сайт. До момента няма нищо официално, само разговори."

По думите му има интерес към част от играчите на "Левски", но до момента няма конкретна оферта.

Букарев оцени изминаващата година като положителна за сините. "Предпочитаме да кажем, че е добра година. Не е отлична, но е добра", обобщи спортният директор. Той добави, че има напрежение на поста, който пое от Даниел Боримиров в средата на ноември.

"Ситуацията е доста тежка от моя страна, защото атаките са отвсякъде. Не е тайна, че много голяма част от тях идват от синята общност - къде с право, къде без. Напрегнато е", завърши Букарев.

Dnevnik.bg