Барселона" уби надеждите на "Реал" за защита на титлата след убедителна победа в първото "класико" за сезона в Примера дивисион. Каталунците спечелиха с 3:0 на стадион "Санятго Бернабеу" и се откъснаха с 14 точки пред шампионите.

С голове на Луис Суарес, Лионел Меси и Алейш Видал "Барселона" постигна 14-ата си победа в първенството и събра 45 точки от 17 мача. Каталунците са единственият отбор без загуба в Испания, като имат аванс от девет точки пред втория "Атлетико" (Мадрид) и 11 пред третия "Валенсия". "Реал" е четвърти с 31 точки, но е изиграл мач по-малко заради участието си в световното клубно първенство.

Суарес откри резултата в 54-ата минута. Той се разписа отблизо след скоростна атака с отличен пробив през центъра на Серхио Бускетс и подаване отдясно на Сержи Роберто. Уругваецът отбеляза десетия си шампионатен гол за сезона.

Десет минути по-късно Дани Карвахал беше изгонен с директен червен картон, след като изби с ръката от голлинията удар на Паулиньо. Меси реализира отсъдената дузпа и отбеляза 15-ото си попадение за сезона. Аржентинецът вече има 15 гола в гостувания на "Реал" и общо 25 в 37-те си двубоя срещу мадридчани, като и двете постижения са рекордни.

Въпреки че остана с човек по-малко "Реал" създаде добри възможност да се върне в мача, но Марк Андре тер Стеген направи няколко солидни спасявания. Най-близо до гол беше Гарет Бейл, който десетина минути преди края получи отлично подаване от Лука Модрич в наказателното поле, но с десния крак не успя да преодолее германския вратар на "Барселона".

В 85-ата минута влезлият като резерва Нелсон Семедо пропусна чудесен шанс да вкара трети гол за каталунците, след като беше изведен очи в очи с Тер Стеген, но стреля покрай вратата. Все пак в добавеното време друга резерва - Алейш Видал, направи 3:0 само минута след появата си на терена.

Dnevnik.bg