Световният номер 1 Рафаел Надал ще пропусне демонстративния турнир в Абу Даби. Надпреварата, с която по традиция се отбелязва началото на новия сезон в мъжкия тенис, ще се състои от 28 до 30 декември.

Надал все още не е готов за игра заради контузията в коляното, която получи в началото на ноември на мастърса в Париж. 31-годишният испанец опита да се възстанови за финалите на АТП, но се оттегли след първия си мач в Лондон.

"2017 г. беше тежка и трябва да преразгледам календара си, за да бъда готов за игра. По тази причина с голямо съжаление трябва да съобщя на организаторите и феновете, че тази година няма да се състезавам в Абу Даби", обяви Надал пред официалния сайт на турнира.

Носителят на 16 титли от Големия шлем е шампион от последните две издания на надпреварата - през 2015 и 2016 г. Испанецът е печелил титлата в Абу Даби рекордните четири пъти.

Той е третият от първоначално заявените шестима участници, който се оттегля от надпреварата. По-рано това направиха Стан Вавринка и Милош Раонич, които също не са възстановени от контузиите, заради които пропуснаха втората половина на изминалия сезон.

Мястото на световния номер 1 ще бъде заето от неговия сънародник Роберто Баутиста Агут. 29-годишният испанец ще почива в първия кръг, а в полуфиналите ще играе с победителя от мача между Пабло Кареньо Буста и Кевин Андерсън.

В долната половина водач водач е трикратният шампион Новак Джокович. Сърбинът, който ще се завърне след дълго отсъствие заради контузия, очаква победителя от двубоя между Доминик Тийм и Андрей Рубльов.

Dnevnik.bg