Милан" преустанови наказателния тренировъчен лагер, който беше наложен на футболистите след загубата с 0:3 от "Верона" на 17 декември. Въпреки че вчера "росонерите" изживяха поредно разочарование - домакинско поражение с 0:2 от "Аталанта", играчите вече няма да бъдат "заточени" на клубната база "Миланело".

Седемкратният европейски шампион има още един мач до края на 2017 г. Тимът, воден от Дженардо Гатузо, гостува на "Фиорентина" на 30 декември в последния кръг от есенния полусезон в Серия А.

"До сряда ще има тренировки, но не и лагер в "Миланело". Отборът има нужда от спокойствие и много работа", заявиха от клуба чрез официалния си сайт. Тимът на Гатузо ще тренира и на Коледа, когато ще проведе една сутрешна тренировка. Заради слабото представян традиционната коледна вечеря в отбора беше отменена.

"Трябва да приемам критиките, да работим със сведени глави, да останем обединени и силни. Вчерашното представяне не беше толкова лошо, колкото резултатът и реакциите след мача. Но когато не вкарваш, чувството на горчивина взима връх", заявиха още от "Милан".

Един от най-великите клубове в историята на футбола изживява тежка криза както на терена, така и извън него. Смяната на Винченцо Монтела с Гатузо засега не носи резултат и отборът има само една победа в последните шест кръга на Серия А.

В допълнение стана ясно, че "Милан" дължи 350 милиона евро на американски хедж фонд, а сумата трябва да бъде върната до октомври 2018 г. В противен случай "росонерите" рискуват да изпаднат в неплатежоспособност. Затова китайският собственик Юнхун Ли започна отчаяно да търси нови инвеститори само половин година, след като купи клуба от Силвио Берлускони.

Dnevnik.bg