Кубрат Пулев и "Зауерланд" ще обсъдят съвместното си бъдеще в началото на следващата година. Българският боксьор има договор с германската промотърска компания до края на 2018 г.

Двете страни имат желание да продължат да работят заедно. Пулев обаче не е доволен от отношението на своите промотъри и иска ситуацията да се промени, за да остане при германците.

36-годишният българин разкритикува остро "Зауерланд" покрай преговорите за двубой със световния шампион Антъни Джошуа. Той беше недоволен от малкото време за подготовка и обвини мениджърите си, че мислят единствено за парите.

"Моят договор е до края на 2018 г., така че съм с тях. От тях зависи. Като говорихме с Кале, той каза, че има желание да продължим. Но ще видим. Зависи от тяхното представяне, защото до момента не са съвсем гладки отношенията. Което е нормално, имайки предвид как се провеждат и как се организират мачовете. Аз лично не съм доволен", каза Пулев при завръщането си в България след мача на неговия брат Тервел в Берлин.

Кубрат Пулев продължава да се възстановява от контузията, която му попречи за втори път да се боксира за световна титла. Той все още не знае кога и къде ще е следващият му мач. В момента се водят преговори за двубой с Мануел Чар за междинната световна титла на WBA.

"Началото на годината, края на годината, защо не? Възможно е в България, възможно е в Чикаго да направим гала вечер, може в Германия. Преговаряме да играя за световна титла, след като контузията ми отшуми. Надявам се да не се появи повече."

"Важното е да сме здрави през 2018 г. Да бъдем по-смирени, по-будни и да съумеем да направим България една още по-прекрасна държава за живеене", каза още Пулев.

Dnevnik.bg