Тервел Пулев очаква през 2018 г. да се боксира с доста по-силни противници, отколкото през 2017 г. 34-годишният българин, който в събота спечели седма победа в седмия си мач на професионалния ринг, планира двубои на родна земя догодина.

"Намеренията ни са да се играе срещу доста по-силни съперници, но това трябва да стане на по-големи гала вечери, каквито имаме намерение да организираме в България. Явно трябва да играя с боксьори от доста по-високо ниво", каза Пулев при завръщането си в София след победата над Арцьом Чарнякевич.

"Не беше кой знае колко силен противникът. За нас беше важно да изиграем мача подобаващо, по шампионски. Имаше доста пролуки, възползвах се от тях и след един рунд на постоянни чисти удари той не издържа", коментира бронзовият медалист от Лондон 2012.

Той все още не знае дали за предстоящите двубои ще му съдейства промотърът на неговия брат Кубрат - "Зауерланд". "Предстои да се коментира и да се поеме конкретна посока", обясни Тервел Пулев.

Той определи 2017 като "година, в която трябваше да свикна с професионалния бокс". Очакванията му са през 2018 г. да му бъде значително по-трудно на ринга. "Надявам се догодина да се ориентираме към някоя титла, а защо не и да е спечеля", завърши Пулев.

Дневник