Полузащитникът на "Манчестър юнайтед" Маруан Фелайни е отказал да подпише нов договор. 30-годишният белгиец е пожелал да напусне клуба въпреки желанието на мениджъра Жозе Моуриньо да го задържи на всяка цена, съобщиха медиите в Англия.

Фелайни има договор до края на сезона. Той е взел категорично решение да си тръгне от "Олф трафорд", като няма предпочитания дали това ще се случи през януарски трансферен прозорец, или през лятото.

Белгийският полузащитник вече е започнал търсенето на нов отбор. Той има доходоносна оферта от Китай, а сериозен интерес към него проявява и турският шампион "Бешикташ".

"Фелайни няма да удължи договора си. Клубът ще има последната дума дали ще си тръгне през януари, или през лятото. Той е получил оферта за повече пари от Китай", заяви източник, близък до ситуацията, цитиран от "Експрес спорт".


Белгиецът беше привлечен от "Евертън" срещу 27.5 милиона паунда през лятото на 2013 г. Оттогава той записа 145 мача с екипа на "червените дяволи", като отбеляза 19 гола и направи десет асистенции.

Моуриньо неколкократно заяви, че желанието му е да задържи Фелайни. "Той е фантастичен за мен, за съотборниците си, за феновете, за отбора и за клуба", каза по-рано през сезона португалецът.

Белгиецът обаче иска да премине в отбор, където ще получава повече игрови минути. От началото на сезона той беше титуляр само в четири мача във всички турнири. Тази ситуация може да постави под въпрос участието му на световното първенство в Русия през 2018 г.

Въпреки че през лятото ще го изпусне без пари, "Юнайтед" почти сигурно няма да пусне Фелайни през януари, тъй като това ще остави Моуриньо без дълбочина в халфовата линия.

Дневник