Изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге изказа специални благодарности към Юп Хайнкес за чудесния край на 2017 г. 72-годишният треньор се завърна към професията след четири години и половина отсъствие, за да стабилизира отбора след колебливия старт на сезона при Карло Анчелоти.

Под ръководството на Хайнкес "Байерн" записа 15 победи в 16 мача във всички турнири. Тимът от Мюнхен натрупа 11 точки аванс на върха в Бундеслигата, завърши с равен брой точки с ПСЖ в Шампионската лига след страхотна победа срещу парижани в последния кръг на груповата фаза и се класира за четвъртфиналите за Купата на Германия след успех срещу "Борусия" (Дортмунд).

"Рядко сме имали възможност да посрещнем Коледа в толкова добро настроение като тази година. Можем да бъдем много доволни от 2017 г. През лятото спечелихме пета поредна титла в Бундеслигата - историческо постижение, което дори така нареченото златно поколение от 70-те не е успяло да постигне", каза Румениге пред официалния сайт на клуба.

"Сега отборът ни се движи добре към седма поредна титла. Начело в класирането сме след половината от сезона и имаме аванс от 11 точки пред най-близкия ни преследвач. Мисля, че това е забележително. Също така продължаваме по график в Шампионската лига и Купата на Германия", допълни изпълнителният директор на "Байерн".

"Искам да изкажа специални благодарности към Юп Хайнкес и неговия щаб. Юп направи чудесно завръщане. Спечелихме 15 победи в 16 мача, откакто той отново пое отбора. Убеден съм, че ще продължи да развива отбора след зимната пауза. Искам също така да благодаря на Карло Анчелоти, който ни изведе до споменатата рекордна пета поредна титла", каза още Румениге.

Дневник