Лацио" се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия след минимална победа с 1:0 над "Фиорентина" на своя "Олимпико". Финалистът от миналия сезон отново стига до най-добрите четири, а ценният успех донесе капитанът на "орлите" от Рим Сенад Лулич. Босненският халф отбеляза единственото попадение още в шестата минута.

Лулич се разписа след бърза контраатака на "Лацио", получи подаване от Сергей Милинкович-Савич, финтира Бруно Гаспар и без проблем с фалцов удар с десния крак вкара в мрежата на виолетовите.

След ранното попаденеи "Лацио" преотстъпи инициативата на гостите си, които имаха по-голямо притежание на топката, но така и не успяха да застрашат сериозно вратаря на "орлите" Томас Стракоша. За 90 минути "Ла Виола" отправи едва два точни удара, а "Лацио" разчиташе на опасни контраатаки, при които можеше да направи победата си много по-убедителна.

Единствената по-опасна ситуация на сметката на гостите беше през втората част, когато Федерико Киеза стреля силно с десния си кра, но Стракоша спаси.

В края на мача "Фиорентина" почти нямаше възможности за финален натиск. Дори напротив, по-добрите възможности бяха пред домакините, а Лулич не съумя да се разпише за втори път десетина минути преди последния сигнал.

Българският защитник Петко Христов, който премина през лятото на "Артемио Франки" не беше в групата на "Фиорентина" за двубоя, след като попадаше в разширения състав в предишните кръгове.

На полуфиналите тимът на Симоне Индзаги ще чака победителят от "Дербито на малката Мадона" между "Милан" и "Интер". Сблъсъкът между двата милански гранда е в сряда вечер.

Четвъртфиналите в другата част на схемата противопоставят "Наполи" срещу "Аталанта" и торинския сблъсък "Ювентус" срещу "Торино". Те са съответно на 2 и 3 януари.

Полуфиналите се играят на разменено гостуване като ще се проведат на 31 януари и 28 февруари.

Дневник