„Манчестър юнайтед" похарчи над 300 милиона паунда от лятото на 2016 г., когато Жозе Моуриньо пое мениджърския пост, но според португалеца това не е достатъчно, за да се изгради качествен състав. След равенството 2:2 с "Бърнли" на "Олд Трафорд" Специалния уточни, че "Юнайтед" все още изгражда тим, който тепърва да се бори за титлата.

"Ние сме едва във втората година на изграждането на отбор, за който знаете, че не беше сред най-добрите в света в последните сезони. Само вижте, че "Манчестър сити" купува крайни защитници на цената на нападатели", оправда се Моуриньо.

Откакто той пристигна на "Олд Трафорд", "червените дяволи" счупиха рекорда за най-скъп футболист, привличайки Пол Погба за 89 милиона паунда (105 милиона евро). В първия си сезон Моуриньо купи още Хенрик Мхитарян за 26 млн. паунда и Ерик Баи за още 30. През това лято Специалния почти 150 милиона паунда за трима футболисти – Ромелу Лукаку, Неманя Матич и Виктор Линдельоф.

Общо похарчената сума от него е 314 милиона за 18 месеца. Въпреки това "червените дяволи" са на 12 точки зад "Манчестър сити", а разликата може да се увеличи, след като "гражданите" са с мач по-малко.


"Тази сума не е достатъчна, защото за големите клубове цените са много по-различни, отколкото за всички останали. Обичайно отборите с традиции и история са притискани много повече и всеки гледа да изкара повече пари от тях при трансфери", добави мениджърът на "Юнайтед".

Португалецът беше много разочарован след двубоя с "Бърнли", в който тимът му изоставаше с 0:2 на почивката. Той обаче не разкритикува играчите си, а очаквано премина в контраатака, нападайки преките си съперници за челните позиции.

На въпрос дали осем точки от последните пет мача са достатъчни за клуб от ранга на "Юнайед" Специалния отговори: "Аз знам какво значи голям клуб. Нима не мислите, че "Милан" и "Реал" са големи, колкото нас".

"Едно нещо е голям клуб, друго е голям футболен отбор, говорим за съвсем различни неща. Когато вие говорите за отговорност към печеленето на трофеи "Тотнъм" нямат такава, защото нямат история като нас. "Арсенал" нямат отговорност да станат шампиони, "Челси" - също. Големите клубове са големи заради историята си", завърши Моуриньо.

Dnevmik.bg