Носителят на 19 титли от Големия шлем Роджър Федерер вече е в Австралия, където се готви за началото на новия сезон. Швейцарският тенисист, който триумфира на Australian Open за пети път през 2017 г. обясни, че няма толкова високи изисквания за следващата година.

През 2017 г. Маестрото се изкачи до второто място в световната ранглиста, спечели и титлата на "Уимбълдън" за рекорден осми път, завършвайки общо със седем трофея за сезона. Той ще започне новата кампания с участие на турнира "Хопман къп" за смесени двойки в Пърт. Преди година Федерер отново избра подобна програма, след като години наред участваше на демонстративен турнир в Мелбърн.

"След невероятната 2017 г. е нормално очакванията към мен да са още по-високи, но гледам да си припомням, че не е реалистично да постигам такива неща всеки сезон. Вече съм на 36 години", каза Федерер при пристигането си в Австралия.

Швейцарецът предпочита да се подготви максимално добре и да не си поставя дългосрочни цели през сезона. През миналата година той подбираше турнирите, на които участва, което му позволи да печели и повече точки.

"Ще видим как ще се развият нещата в началото на сезона. Опитвам се да приемам всичко спокойно и ще дам най-доброто от себе си. Засега мога да кажа, че подготовката ми беше на добро ниво", добави вторият в световната ранглиста.

На "Хопман къп" Федерер ще си партнира с Белинда Бенчич. Заедно с 20-годишната тенисистка Маестрото ще се изправи срещу тимовете на Япония, Русия и САЩ в груповата фаза.

"Това е много добър турнир за подоготовка и се надявам да мине добре. През миналата година всичко мина перфектно, така че не виждам защо трябва да променям нещо сега".

Дневник