Лидерът в Източната конференция на НБА "Бостън селтикс" записа най-големия обрат от началото на сезона и навакса изоставане от 26 точки, за да победи "Хюстън рокетс". "Келтите" постигнаха драматичен успех със само една точка 99:98 след кош на Ал Хорфърд 3.7 секунди преди края.

"Бостън" не водеше нито за момент в мача преди центърът Хорфърд да узакони победата, която е 29-а за сезона. "Ракетите" загубиха за четвърти пореден двубой и вече са с актив от 25 победи и осем поражения.

В началото на третата четвърт Джеймс Хардън и компания водеха с 26 точки като не се виждаше как домакините от "Бостън" ще се върнат в двубоя. Силен мач направи Кайри Ървинг, който завърши с 26 точки, четири асистенции и четири борби. С 19 се отчете Джейсън Тейтъм, а с 13 Тери Розиър.

Хардън беше най-резултатен в двубоя, след като вкара 34 точки. Звездата на "ракетите" добави и десет асистенции, но стрелбата не му вървеше. Той вкара пет тройки от 15 опита, а общо беше седем от 27. Хардън реализира и всичките си 15 изстрела от наказателната линия.

В друг мач "Сан Антонио спърс" победи "Ню Йорк никс" със 119:107 след силно представяне на центровете си Ламаркъс Олдридж и Пау Гасол. За "Никс" това беше пета поредна загуба, която оставя тима под чертата на плейофите. "Ню Йорк" заема деветото място в Източната конференция със 17 победи и 18 загуби.

Олдридж реализира 25 точки, а Гасол се отчете с "дабъл-дабъл" за четвърти пореден двубой – 17 точки и 11 борби. Всички играчи от стартовете петица на "шпорите" завършиха двуцифрен точков актив. За "Ню Йорк" Майкъл Бийзли беше най-резултатен, влизайки от пейката, като завърши с 23 точки и 12 борби. Кристап Порзингис, който напусна за нарушения 2:30 преди края, и Кортни Лий завършиха с по 18 точки.


Голям обрат имаше и в "Мода сентър" в Портланд, където местнит "Трейлблейзърс" победи "Филаделфия 76ърс" със 114:110. Си Джей Маккълъм реализира 34 точки, помагайки на своя отбор да навакса изоставане от 18 точки в третата четвърт.

Много силен направи Шабаз Напиър, който реализира рекордните за сезона 23 точки, както и Юсуф Нуркич с 21 и 12 борби. За "Портланд" това беше шеста поредна победа у дома. За "Сиксърс" на висота беше Джоел Ембийд с 29 точки и девет борби, а Дарио Шарич добави 25 точки и също девет борби. Въпреки това "Филаделфия" не успя да избегне шестата си загуба в последните седем двубоя.

Dnevnik.bg