Световният №2 Роджър Федерер започна с победа участието си на турнира "Хопман къп" в Пърт. Швейцарският ветеран победи Юичи Сугита от Япония с 6:4, 6:3 в първия ден от неофициалното световно първенство за смесени отбори.

Маестрото нямаше особени проблеми и се нуждаеше само от 67 минути, за да победи Сугита. Той не допусна никакви грешки в подаването си, а за сметка на това записа три пробива – един в първия сет и два във втория.

Федерер се готви за участието си на Australian Open, където през 2017 г. спечели 18-ата си титла от Големия шлем (през лятото спечели и "Уимбълдън" за рекорден осми път – бел. ред.). Маестрото обаче побърза да понижи очакванията към себе си.

"След невероятната 2017 г. е нормално очакванията към мен да са още по-високи, но гледам да си припомням, че не е реалистично да постигам такива неща всеки сезон. Вече съм на 36 години", каза Федерер при пристигането си в Австралия.

Швейцарецът предпочита да се подготви максимално добре и да не си поставя дългосрочни цели през сезона. През миналата година той подбираше турнирите, на които участва, което му позволи да печели и повече точки.

Дневник