Милан" не спечели трети пореден мач в Серия А, след като завърши 1:1 като гост на "Фиорентина". "Росонерите", които няколко дни по-рано победиха градския си съперник "Интер" в четвъртинален двубой за Купата на Италия, не успяха да повторят представянето си от "Дербито на малката Мадона". През целия двубой футболистите на Дженаро Гатузо бяха в позицията да се отбраняват, след като "Фиорентина" доминираше.

Всичко най-интересно в двубоя се случи в рамките на три минути между 71-ата и 74-ата. Тогава паднаха и двата гола, като първо домакините от "Фиорентина" успяха да стигнат до попадение.

Бираги центрира от левия фланг, Джузепе Роси се вклини отлично между централните защитници на "росонерите" Леонардо Бонучи и Алесио Романьоли и нямаше проблем с глава да открие резултата.

Радостта на "Ла Виола" обаче трая по-малко от 180 секунди, след като Хакан Чалханоглу изравни. Сусо стреля границата на наказателното поле, вратарят на домакините Спортиело не се намеси добре и от няколко метра турският национал добави в мрежата – 1:1. Попадението на Чалханоглу сложи край на серията от 499 минути на "Фиорентина" без допуснат гол.


Силен двубой за "Милан" направи вратарят Джанлуиджи Донарума, който се върна в състава. Младият страж направи няколко много важни спасявания, след като "Фиорентина" отправои шест точни удара към вратата му.

Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа има само една победа в последните си шест шампионатни мача (три загуби и три равенства).

След като поделиха точките двата тима остават съседи в класирането. "Фиорентина" е осми с 27 точки от 19 мача, а "Милан" има две по-малко и е девети.

Дневник