Мохамед Салах изигра поредния си силен мач и вдъхнови "Ливърпул" за труден обрат срещу "Лестър". Египтянинът вкара двата гола за победата с 2:1 на "Анфийлд".

Шампионът "Челси" спечели с лекота с 5:0 срещу "Стоук сити". Лондончани излязоха втори с 45 точки, като имат с дв повече от "Манчестър юнайтед", който по-късно приема "Саутхемптън".

Салах затвърди отличните впечатления през сезона, като вече има 23 гола във всички турнири. В този случай играта и попаденията му имаха ключова роля за спечелването на три точки.

"Лестър" поведе още във втората минута, когато Джейми Варди засече отблизо подаване на Марез от дясно. Това се оказа и единственият точен удар на "лисиците" в мача.

"Ливърпул" пое инициативата и започна да създава положения, но не можа да вкара до почивката. В 52-ата минута Садио Мане подаде на Салах в наказателното поле, а египтянинът излъга защитник и изравни.

Домакините продължиха да атакуват, а съперникът им също следеше за възможностите си. След няколко отлични спасявания на Каспер Шмайхел се стигна до 76-ата минута, когато Джеймс Милнър подаде технично на Салах. Той се освободи от защитник и стреля в близкия ъгъл за 2:1.

"Челси" мина безпроблемно срещу "Стоук сити". Лондончани поведоха с три гола още до 23-ата минута с попаденията на Рюдигер, Дринкуотър и Педро.

В 73-ата Вилиан отбеляза четвъртия гол от дузпа. Малко преди края Дзапакоста направи 5:0 с удар в долния ляв ъгъл.

Дневник