Производителят на спортни стоки "Найки" обяви трансфера на Фелипе Коутиньо в "Барселона". Доставчикът на екипировка на каталунците публикува в сайта си промоция за безплатно щамповане на името на бразилския футболист върху фланелки на испанския клуб.

Скоро след това публикацията беше свалена, но вече беше привлякла огромно обществено внимание.

Появиха се подозрения, че може да е станала грешка или сайтът на "Найки" да е обект на хакерска атака. Според мадридския "Ас" посланието е излязло на 34 езика, което изключва хипотезата за външна намеса.

"Фелипе Коутиньо е готов да блести на "Камп ноу". Сдобий се с екипировката на "Барселона" за сезон 2017-18 с името на магьосника", се казваше в текста. Посланието сочеше още, че промоцията за безплатно щамповане на името на играча е валидна до 6 януари.

Миналото лято "Барселона" направи няколко опита да вземе Коутиньо от "Ливърпул", като получи откази и на трите си предложения. Според медиите в Испания последното от тях е било за 150 млн. евро. По-късно каталунците обявиха, че мърсисайдци са поискали 200 милиона.

Бразилецът мина през труден период след трансферната сага, но в последните мачове заигра силно. "Не знам какво ще донесе бъдещето. През януари ще знаем какво ще стане през януари", каза Коутиньо наскоро.

Дневник