Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер стана треньорът с най-много мачове във Висшата лига. Срещу "Уест бромич" той води лондончани за 811-и път.

С това французинът, който е начело на "топчиите" от 1996 г., подобри постижението на сър Алекс Фъргюсън.

За разочарование на Венгер "Арсенал" изпусна победата, като мачът с "Уест бромич" завърши 1:1. Гостите поведоха в 83-ата минута след автогол на Маклийн, а в 89-ата Родригес изравни от дузпа.


Под ръководството на французина лондончани имат 468 победи, 198 равенства и 145 загуби при голова разлика 1525:782.

"Арсенал" е пети с 38 точки и изостава с три от четвъртия "Ливърпул" и с 21 от водача "Манчестър сити". Шестият "Тотнъм" има 37 и е с мач по-малко.

Воденият от Венгер отбор владееше повече топката, но мачът беше равностоен и без много чисти положения. В 16-ата минута Алекс Айоби стреля опасно, но нямаше успех.

Алексис Санчес и Александър Лаказет бяха най-дейни в атаката на "Арсенал" и опитваха да дадат преднина на отбора си. Петер Чех направи две спасявания, когато му се наложи.

В 83-ата минута Санчес стреля, а след рикошет в крака на Маклийн топката влезе във вратата на "Уест бромич". Домакините съумяха да изравнят малко преди края. Те получиха дузпа за игра с ръка на Чембърс и Родригес отбеляза.

Дневник