Ливърпул" започна новата година така, както завърши старата - с трудна победа с 2:1. Този път мърсисайдци стигнаха драматично до успеха срещу "Бърнли" като гост след гол в последните секунди на четириминутното добавено време.

В герой се превърна естонецът Рагнар Клаван, отбелязал победния гол.

Садио Мане даде преднина на "Ливърпул" в 61-ата минута. Домакините, който правят силен сезон, изравниха малко преди края на редовното време чрез Йохан Гудмундсон.

"Ливърпул" се утвърди в топ 4, като е четвърти с 44 точки, с колкото е и третият "Манчестър юнайтед". "Бърнли" е седми с 37.

Юрген Клоп направи няколко промени в състава спрямо мача с "Лестър". Първата част беше равностойна и макар червените да владееха повече топката, не стигнаха до добри възможности.

В 61-ата минута Мане пое топката с гръб към вратата, завъртя се и стреля мощно, за да даде преднина на отбора си. Последваха няколко възможности пред двете врати, за да се стигне до 87-ата минута. Тогава Гудмундсон плонжира и с глава вкара за 1:1.

"Ливърпул" използва последната си възможност и стигна до победата. Тя дойде с гол, сходен с този на съперника. След центриране от фаул Деян Ловрен игра с глава, а след него Клаван също с глава прати топката във вратата.

Дневник