Световната №1 в женския тенис Гарбине Мугуруса напусна турнира в Бризбейн, след като се отказа заради контузия. За четвърта поредна година испанката си тръгва от надпреварата в Австралия още след първия двубой. Тя почувства болки в крака си по време на третия сет от двубоя с Александра Крунич при резултат 7:5, 6:7 (3), 2:1.

Срещата на централния корт в Бризбейн беше много интересна, след като Мугуруса взе първия сет, но във втория 53-ата в света поведе с 5:2. Шампионката от "Уимбълдън" успя да спечели четири от следващите пет гейма, за да доведе нещата до тайбрек. В него сръбкинята спечели със 7:3, за да се стигне до решителен трети сет.

Мугуруса спечели първите два гейма, след което при 2:1 се строполи на корта, заради крампи и на двата крака, отказвайки се веднага. Испанката дори не успя да напусне игрището сама.

За четвърта поредна година тя отпада толкова рано от турнира в Бризбейн. През 2015 г. не изигра нито един мач, защото се отказа след контузия в глезена в навечерието на турнира, а година по-късно травма в левия крак сложи край на целия ѝ сезон. През миналия сезон Мугуруса отпадна на полуфинал след контузия в бедрото.

"Не съм доволна какво се случи, защото исках да играем още. Желая на Гарбине бързо възстановяван. Надявам се, че тя ще бъде във форма за Australian Open", каза след мача Крунич, която продължава към четвъртфиналите.

Дневник