Григор Димитров започна с победа на двойки участието си на турнира в Бризбейн. Българският тенисист и партньорът му Райън Харисън от САЩ победиха представителите на домакините Лейтън Хюит и Джордан Топмсън 6:3, 1:6, 10:5. Двамата се нуждаеха от 1.10 часа, за да се класират за следващия кръг.

В следващия кръг Димитров и Харисън ще се изправят срещу други двама австралийци, Ник Кириос и Мат Рийд, които победиха Доминик Инглот и Маркъс Даниел с 4:6, 6:1, 10:7.

Поставените по-напред в индивидуалната ранглиста Димитров и Харисън показаха по-голямата си класа в първия сет и без проблем поведоха. Те пробиха подаването на своите съперници още във втори гейм, след което затвърдиха пробива и при 3:0 нямаха затруднения да поддържат разликата. Австралийците опитаха да се върнат, но силите им стигнаха само да вземат три гейма, с което сетът приключи при 6:3 в полза на Димитров и Харисън.

Българско-американската двойка спечели 80% от точките на първия си сервис (12 от 15) и 73% от тези на втори, а освен това спаси и двете точки за пробив, които даде на съперниците си.

Във втория сет австралийската двойка започна много силно, като показа по-голяма мотивация и това веднага даде резултат. Томпсън и Хюит показаха, че са готови за битка, и още в първия сервис гейм на Димитров и Харисън стигнаха до точка за пробив, но американецът не допусна грешка.

При 2:1 в полза на австралийците Димитров и Харисън загубиха своето подаване, а след това представителите на домакините затвърдиха пробива с гейм на нула – 4:1. В крайна сметка те спечелиха втората част с 6:1 само за 29 минути и вкараха двубоя в решителен шампионски тайбрек.

Последната част започна много странно, като нито една от двойките не успя да спечели първите си подавания, но Димитров и Харисън бяха малко по-съсредоточени, като поведоха с 2:1. След това българинът беше движещата сила за спечелени две нови точки, за да се стигне до 4:1.

Българско-американската двойка не допусна изненада и затвори мача с 10:5 след две невероятни спасявания на Димитров.

По-късно през деня Димитров ще научи и съперника си на сингъл, който ще бъде определен от победителя между Джон Милман от Австралия и канадеца Питър Полански.

Дневник