Анди Мъри е поредният тенисист, който се отказа от участие на турнира в Бризбейн. Бившият №1 в света последва Рафаел Надал, който преди няколко дни обясни, че не е готов за началото на новия сезон.

Мъри има проблеми с кръста, заради които предпочита да не играе в надпреварата, а да се готви за Australian Open. 30-годишният британец лекуваше контузия в бедрото през миналата година, а през ноември обясни, че ще се върне само ако е готов на 100%. В края на 2017 г. той се включи в демонстративния турнир в Абу Даби на мястото на Новак Джокович.

На турнира в Бризбейн Мъри беше поставен под №2 след водача Григор Димитров.

Мъри, който е 16-и в световната ранглиста в момента, не е играл официален мач от юли. Той трябваше да се изправи срещу Райън Харисън в четвъртък, но обясни, че кръстът му не е в добро състояние.


"Много съм разочарован, защото дойдох тук с намерението да направя силен старт на годината, но за съжаление моят отбор и аз не смятаме, че съм готов. Все още не съм на най-доброто си ниво физически, така че не бива да рискувам", каза британецът.

Той обеща, че ще направи всичко възможно да се подготви навреме за първия турнир от Големия шлем за сезона. Australian Open започва на 15 януари.

Дневник