Кристиано Роналдо изпрати много успешна 2017 година, като спечели редица трофеи с клуба си "Реал" (Мадрид). Португалският нападател завоюва и много индивидуални призове, а с петата си "Златна топка" се изравни с Лионел Меси. Роналдо се върна в родния си град Фуншал, където взе участие в специална фотосесия за вестник "Ас", позирайки с част от най-значимите си трофеи по улиците, където е започнал да играе футбол.

"Тази година беше невероятна за мен във всякакъв аспект. Не само във футболно ниво, тъй като отново станах баща, а това е невероятно усещане. Страхотно е да погледна назад към изминалите 12 месеца и да видя какво постигнах", каза Роналдо.

През 2017 г. той имаше основна роля за спечелването на Шампионската лига, с което "Реал" стана първият отбор, защитил отличието. Кралският клуб спечели още титлата в Ла Лига, Суперкупата на Испания и Европа, както и световното клубно първенство.

Освен "Златната топка", наградата Best, Globe Soccer award, както и избора му за най-добър нападател и част от идеалния отбор на Шампионската лига Роналдо подобри и някои рекорди. С попадението си на финала срещу "Ювентус" той стана първият футболист, разписал се на три финала в Шампионската лига. В настоящото издание на турнира Роналдо вкара и в шестте мача от груповата фаза - нещо, което не е правено от друг играч.

За календарната 2017 г. нападателят отбеляза 53 гола във всички турнири, само с три по-малко от водещият реализатор на Европа Хари Кейн.

"Благословен съм с талант, но през годините доказах, че работя много здраво, за да постигна всичко, което имам зад гърба си. Всичко това обаче щеше да е немислимо без всички хора около мен – моят екип, приятелите и моите съотборници, които ми помагат да раста професионално", добави Роналдо.

През лятото той беше свързван с трансфер извън "Реал" (Мадрид), но за пореден път заяви, че се чувства отлично на "Сантяго Бернабеу" и няма намерение да си ходи. Той има договор с европейския клубен шампион до лятото на 2021 г.

"Вярвам, че 2018 г. ще бъде още по-успешна за мен и за "Реал" и знам, че заедно можем да постигнем всичките си цели", каза нападателят и добави, че задачите пред него и клуба вече са ясни. "За "Реал" мерилото е Шампионската лига, това е нашият турнир. Колкото до мен, аз отдавна искам да се представим силно на световното първенство. Преди две години на европейското Португалия доказа, че е силен отбор."

Дневник