Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джон Милман във втория кръг на турнира в Бризбейн. Българският тенисист, който е водач в схемата, започва защитата на титлата си от миналата година в четвъртък.

28-годишният австралиец, който е 128-и в световната ранглиста, победи Питър Полански от Канада със 7:6 (4), 6:0. Милман срещна проблеми само в първия сет и след 1.36 часа затвори двубоя, за да се класира за втория кръг. До момента Григор Димитров никога не се е изправял срещу Милман на ниво АТП.

През 2017 г. той има едва три мача в световния тур, като победи Франсис Тиафое в Атланта преди да загуби от Райън Харисън, а на турнира в Шенцен загуби от Дамир Джумхур.

През миналия сезон австралиецът пропусна повече от четири месеца заради разкъсано сухожилие и игра основно в сериите "Чалънджър". През ноември той спечели "Чалънджъра" в Хуа Хин, Тайланд. Най-доброто на Милман в световната ранглиста е 60-о място през май 2016 г.


Григор Димитров вече имаше един мач в Бризбейн, независимо, че почиваше в първия кръг. Българският тенисист участва и в надпреварата на двойки, където в тандем с Райън Харисън постигна успех над австралийската двойка Лейтън Хюит и Джордан Томпсън.

Междувременно Димитров разкри, че е имал паспортни проблеми преди да се отправи към Австралия за началото на новия сезон. "Летях от Лос Анджелис и имаше някакъв проблем с моите документи, но за щастие всичко е наред. Имам три паспорта и виза, така че понякога нещата малко се объркат, и аз се бъркам".

Българинът обясни какво е правил след края на най-успешния си сезон, в който спечели четири титли (Бризбейн, София, Синсинати и финалите на АТП). "Просто се наслаждавах на почивката ми, не съм правил нищо по-различно, обърнах внимание на семейството си".


"Надявам се да започна 2018 г. по същия начин, както го направих преди година. Исках да не се претоварвам в тренировките, за да не се натрупа умора прекалено скоро", добави световният №3.

Според Димитров стигането му до челните места на ранглистата е трудно, но е важно да успее да се задържи сред най-добрите в света.

"Много е сложно да останеш на върха, на хартия и аз съм в битката за първото място, но всички имат много добри шансове. Аз очаквам много от себе си, но не трябва да прекалявам с изискванията. Целта ми е постоянно да тествам къде е моят лимит", каза още българинът.

Дневник