Ливърпул" е променил мнението си и вече е склонен да разговаря с "Барселона" за трансфера на Филипе Коутиньо, пише "Ас". Според информацията мърсисайдци са си дали сметка, че бразилецът има голямо желание да заиграе на "Камп ноу".

Очаква се съвсем скоро "Барселона" да направи ново предложение за полузащитника. Водачът в Примера дивисион ще поиска да вземе играча срещу 110 млн. евро плюс още 40 милиона, заложени като възможни бонуси.

Миналото лято каталунците направиха няколко опита да вземат Коутиньо от "Ливърпул", но получиха откази и на трите си предложения. Според медиите в Испания последното от тях е било за 150 млн. евро. По-късно испанците обявиха, че мърсисайдци са поискали 200 милиона.

Бразилецът мина през труден период след трансферната сага, но в последните мачове заигра силно. "Не знам какво ще донесе бъдещето. През януари ще знаем какво ще стане през януари", каза Коутиньо наскоро.

В навечерието на Нова година доставчикът на екипировка на "Барселона" - "Найки", обяви трансфера на Коутиньо. Компанията публикува в сайта си промоция за безплатно щамповане на името на бразилския футболист върху фланелки на испанския клуб. Скоро след това публикацията беше свалена.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп каза преди ден, че е научил за действието на "Найки". Германецът коментира, че едва ли има нещо, което да е по-малко интересно.

Ако трансферът се осъществи, той ще е един от най-скъпите в историята на футбола. "Барселона" гледа уверено и към привличането на Антоан Гризман от "Атлетико".

Дневник