Бившият номер 3 Милош Раонич се завърна на корта със загуба след четиримесечно отсъствие заради контузия. 27-годишният канадец отпадна във втория кръг на турнира в Бризбейн след поражение от австралийския тийнейджър Алекс де Минор.

Де Минор, който през февруари ще навърши 19 години, се наложи с 6:4, 6:4 след 94 минути игра. Австралиецът, който участва с "уайлд кард", постигна първата си победа срещу тенисист от топ 30 и се класира за първия в кариерата си четвъртфинал в турнирите на АТП.

Намиращият се под №208 в света тийнейджър показа по-стабилна игра в критичните моменти на двубоя. Той реализира три пробива при десетте си възможности и спаси пет от шестте, които се откриха пред Раонич.

Канадецът беше далеч от обичайното си ниво и допусна доста грешка, включително четири двойни. Той срещна много сериозни трудности с отличното движение по корта на младия си съперник.

Алекс де Минор се класира за първия в кариерата си четвъртфинал в турнирите на АТП

Раонич не беше играл официален мач от началото на октомври. Тогава той се отказа след само един гейм срещу японеца Юичи Сугита в осминафиналите на турнира в Токио.След това канадецът сложи край на мъките си през 2017 г., в която непрекъснато имаше проблеми с травми.

Раонич започна миналия сезон под №3 в световната ранглиста, а в момента заема 24-ата позиция. Турнирът в Бризбейн е едва четвъртият му, откакто загуби от Роджър Федерер в четвъртфиналите на "Уимбълдън".

Канадският тенисист се подложи на операция в китката и не игра седем последователни седмици, като беше принуден да пропусне US Open. След това той получи контузията в прасеца, която го принуди да се оттегли в Токио.

След отпадането на Раонич останаха само двама от поставените в Бризбейн - №1 Григор Димитров и №3 Ник Кириос. Българинът започва участието си в четвъртък срещу Джон Милман, а австралиецът стартира с успех срещу Матю Ебдън и ще играе с Александър Долгополов в четвъртфиналите.

Oт турнира отпадна и поставеният под №8 Миша Зверев. Представителят на Германия загуби от американския квалификант Майкъл Момоа. Момоа ще играе с Де Минор в четвъртфиналите.

Днес Димитров се класира за полуфиналите в турнира на двойки. Българинът и американският му партньор Райън Харисън отстраниха Кириос и сънародника му Мат Рийд след успех в два тайбрека.

Дневник