Новак Джокович продължава подготовката си за Australian Open въпреки отказването му от турнирите в Абу Даби и Доха. Бившият №1 в световната ранглиста реши да включи две демонстративни надпревари в програмата си, като загрявка за първия турнир от Големия шлем през сезона.

Джокович не е играл в официален мач от юли 2017 г., когато получи контузия в лакътя. Заради продължаващите проблеми той реши да не играе на демонстративния турнир в Абу Даби в края на декември, както и на надпреварата в Доха, която спечели в последните две години.

"След като отказа участие на турнирите в Абу Даби и Доха заради болки в лакътя на дясната ръка, Новак ще пътува за Австралия, където ще участва в два демонстративни турнира", се казва в изявление на сайта на Джокович. "След двете събития той ще вземе решение относно участието си на първия турнир от Големия Шлем за сезона - Откритото първенство на Австралия, където той е шесткратен шампион", се допълва в информацията.

30-годишният сърбин ще участва на "Куйонг Класик" в Мелбърн от 10 до 12 януари, а също така ще се включи в демонстративен мач на "Мелбърн Парк" следващата сряда.

Дневник