Носителят на Купата на Италия за последните три сезона "Ювентус" се класира за полуфиналите в тазгодишното издание. "Бианконерите" взеха градското дерби с "Торино" след успех с 2:0 и продължават преследването на рекордно 13-о отличие в турнира.

Треньорът на "Ювентус" Масимилиано Алегри даде почивка на част от основните си играчи, като Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Алекс Сандро, както и Гонсало Игуаин и Сами Кедира, които се появиха от пейката.

"Бианконерите" вкараха по един гол в двете полувремена. Преди почивката Дъглас Коста се разписа след красив удар от въздуха в 15-ата минута. Топката стигна малко щастливо до бразилеца, но с изпълнението си той не остави шансове на вратаря на "биковете" Ваня Милинкович-Савич.

Крайният резултат оформи Марио Манджукич в 67-ата минута. Попадението на хърватина падна в момент, в който футболистите на "Торино" спряха да играят и искаха нарушение на Сами Кедира срещу Акуа. Това не се случи и Манджукич се възползва, прехвърляйки технично вратаря.

Това доведе до бурни протести от треньора на "Торино" Синиша Михайлович. Дори гледането на видеоповторение от рефера Даниеле Довери не промени мнението му, а заради реакцията си сърбинът беше изгонен на трибуните.

На полуфиналите "Ювентус" ще срещне "Аталанта", който отстрани "Интер" във вторник вечер. Следващата фаза на турнира се играе в два мача на разменено гостуване, като другият финалист ще бъде определен от сблъсъка между "Милан" и "Лацио".

Дневник