Новакът в Първа лига "Етър" (Велико Търново) обяви назначението на Красимир Балъков като новия главен мениджър на футболния клуб. Легендарният халф, който започна кариерата си именно на стадион "Ивайло" и стана шампион на България с великотърновци, се завръща в родния си град.

Балъков ще бъде мениджър по английски модел, който ще води отбора в мачовете от резервната скамейка. Той ще разчита на досегашния екип от треньори, в който ще влязат досегашният старши треньор Станислав Генчев и асистентите Калоян Чакъров и Илиян Киряков. Виолетовите се разделят с други досегашни треньори - Иван Вутов, чийто ПРО лиценз беше използван, и Мирослав Иванов.

Зад назначението на Балъков стоят членовете на управителния съвет на клуба проф. Георги Камарашев, Александър Нанков и Цанко Цветанов.

До момента бронзовият медалист от САЩ '94 беше част от "ЦСКА-София", като разкри, че изпълнява ролята на главен скаут. Преди това Балъков беше треньор, а в България работеше в "Черноморец" (Бургас) и "Литекс", за последно през сезон 2014-2015.

"Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра организация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим "Етър" от изпадане, а ако стане нещо повече – добре дошло", коментира бившият халф. Освен за спортно-техническата част Балъков ще работи и по въпроса и за базите в сътрудничество с общината.

"Етър", който се намира на 12-о място в Първа лига, започва зимната си подготовка на 8 януари. Тимът ще се готви в Дряново и турския курорт Анталия.

Dnevnik.bg