Григор Димитров беше близо шокираща загуба още в първия си мач от турнира в Бризбейн, след като 128-ият в световната ранглиста Джон Милман оказа сериозна съпротива на българина. Действащият шампион в надпреварата преодоля втория кръг по драматичен начин 4:6, 7:6 (8), 6:3 за 2.36 минути.

Българинът беше далеч от най-доброто си ниво, а за сметка на това австралиецът игра вдъхновено. Милман беше подкрепян от публиката в родния си град и всичко му се получаваше, което направи срещата още по-оспорвана. Димитров показа характер в тайбрека, когато на два пъти спаси мачбол на австралийския си съперник. Това му подейства мотивиращо, за да вземе третия сет доста по-лесно.

Двубоят беше първи между Димитров и Милман в световния тур. През миналия сезон 28-годишният австралиец пропусна повече от четири месеца заради разкъсано сухожилие, като игра основно в сериите "Чалънджър".

Зрителите в Бризбейн бяха близо до това да видят ново шокиращо отпадане от турнира, след като досега напуснаха четвъртият поставен Милош Раонич, Миша Зверев (8-и) и Дамир Джумхур (7-и). Преди началото на турнира пък от участие се отказаха Анди Мъри и Рафаел Надал.

Dnevnik.bg