"ЦСКА - София" подписа договора за дългосрочно ползване на стадион "Българска армия" и спортно-тренировъчна база "Панчарево". Клубът получава базите за 10 години, като при промяна на законодателството срокът може да бъде удължен.

Документите бяха подписани от изпълнителните директори на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД Трифон Попов и на "Сердика спортни имоти" ЕАД Мариана Петрова в "Музея на спорта" в сградата на националния стадион. Там присъстваха спортният министър Красен Кралев, както и легендите на ЦСКА Димитър Пенев, Пламен Марков и Георги Велинов.

"ЦСКА - София" беше единственият кандидат в конкурса, след като аматьорският "ЦСКА 1948" се отказа от участие. Клубът, ръководен от Гриша Ганчев, предложи 62 000 лева (без ДДС) месечен наем и 1 100 000 лева (без ДДС) за задължителната инвестиционна програма за целия срок на договора.

За да гарантира изпълнението на задължителната инвестиционна програма, която е предложил при провеждането на конкурса за отдаване под наем, ПФК "ЦСКА-София" ЕАД ще представи банкова гаранция в размер на 10% от стойността на предвидените за съответната година инвестиции, като гаранцията се подновява всяка година, обявиха от спортното министерство.

Според условията на конкурса клубът ще плати авансово част от наемната цена на четири равни вноски до края на 2020 г. Общата сума на авансовото плащане е 800 000 лева, като с нея ще бъде обезпечено плащането на дължимите от фалиралия ПФК ЦСКА АД суми към Столичната община за такса смет и данък сгради.

"ЦСКА - София" може да прави допълнителни подобрения извън задължителната инвестиционна програма, като тези инвестиции ще бъдат приспадани от стойността на дължимия месечен наем, след като бъдат доказани, посочват от министерството.

До момента от клуба не са представили плановете си за управление и модернизация на базите.

Dnevnik.bg