Старши треньорът на "Торино" Синиша Михайлович беше уволнен от поста, обявиха от италианския клуб. Сръбският специалист преустановява работа след 18 месеца начело на "биковете", а раздялата идва ден след отпадането на тима от "Ювентус" на четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия.

"Торино" е шестият клуб в Италия, който Михайлович води в кариерата си като старши треньор. След двегодишен престой като асистент в "Интер" през 2008 г. той поема "Болоня". Най-добрият играч на Югославия за 1999 г. води още "Катания", "Фиорентина", националния отбор на Сърбия, "Сампдория" и "Милан".

Михайлович застана начело на "Торино" на 25 май 2016 г. и изведе тима в 63 мача във всички турнири. В тях сръбският специалист записа по 23 победи и равенства, както и 17 загуби.

"Биковете" се намират на десето място в Серия А с 25 точки след 19 кръга. Отборът има само една победа в последните си пет двубоя във всички турнири.

Двубоят с "Ювентус" се оказа последен за треньора. Той завърши злощастно за него, след като Михайлович беше изгонен от рефера Даниеле Довери заради бурни протести. Михайлович претендираше бурно за нарушение срещу негов играч след гола на Марио Манджукич в 67-ата минута. При попадението футболистите на "Торино" спряха да играят с искания за фаул на Сами Кедира срещу Акуа. 

Дневник