Рекордната покупка на "Барселона" Усман Дембеле се завърна в игра след четири месеца отсъствие заради контузия. 20-годишният французин влезе като резерва при равенство 1:1 със "Селта" (1:1) в първи мач от осминафиналите за Купата на краля.

Нападателят, за когото "Барселона" плати 105 милиона евро на "Борусия" (Дортмунд) през лятото, се появи на терена в 71-ата минута. Той замени автора на гола за каталунците в този мач Хосе Арнаис.

Дембеле не беше играл от 16 септември, когато получи разкъсване на сухожилие в бедрото на левия крак в един от първите си двубои за "Барселона". Той имаше една възможност да отбележи победен гол срещу "Селта", но трябваше да стреля от малък ъгъл и вратарят спаси удара му.

Старши треньорът на "Барселона" Ернесто Валверде очаквано даде почивка на по-голямата част от своите титуляри. Лионел Меси, Луис Суарес и Андрес Иниеста изобщо не попаднаха в групата, а на пейката останаха Марк Андре тер Стеген, Иван Ракитич, Жорди Алба и Сержи Роберто.

В стартовия състав на каталунците бяха Яспер Силесен, Жерар Пике, Томас Вермаелен, Лука Дин, Нелсон Семедо, Серхио Бускетс, Андре Гомес, Паулиньо, Денис Суарес, Алейш Видал и Арнаис.


Арнаис откри резултата в 15-ата минута след отлична контраатака, преминала през Суарес и Гомес. Нападателят, който беше привлечен от "Валядолид" през лятото, се разписа във втори пореден двубой за Купата на краля в общо третия си мач с екипа на "Барселона".

В 31-ата минута "Селта" изравни след голямо разбъркване пред вратата на Силесен. Първо се стигна до блокиран удар, а след това до втори изстрел, който срещна гредата и се отби в тялото на холандския страж. В крайна сметка топката стигна до Пионе Систо и той отбеляза с мощен шут.

В началото на второто полувреме "Барселона" няколко пъти беше много близо до второ попадение. Арнаис и Суарес пропуснаха добри възможности, а страхотен изстрел на Бускетс разтресе напречната греда.

"Селта" на свой ред имаше шанс да стигне до обрат след удар на Емре Мор, който профуча покрай вратата. В добавеното време гредата за втори път спаси домакините след изстрел на Сержи Роберто.

Реваншът на "Камп ноу" е на 11 януари.

Дневник