Шампионката от Australian Open Серена Уилямс няма да може да защитава титлата си в надпреварата. Американката обяви, че все още не е готова да се завърне към големите мачове.

Носителката на 23 титли от Големия шлем в тениса роди дъщеря си Олимпия в началото на септември.

"Въпреки че съм супер близо, не съм там, където искам да бъда", заяви Уилямс. Преди близо година тя спечели титлата в Мелбърн, а впоследствие се разбра, че по това време вече е била в осмата седмица на бременността си.

"Треньорът и щабът ми винаги са казвали, че се отива на турнир само когато си подготвен да изминеш целия път. Мога да се състезавам, но не искам просто да се състезавам. Искам да правя много повече от това, а за да го направя, ми е нужно още малко време", каза американката.

Преди дни тя се завърна в игра в демонстративен мач, като загуби от Йелена Остапенко в Абу Даби.

Това е нов удар за организаторите на Australian Open. Преди ден Анди Мъри и Кей Нишикори обявиха, че няма да играят в Мелбърн. Все още се очаква потвърждение за Новак Джокович.

Директорът на първия за годината турнир от Големия шлем Крейг Тайли заяви, че е бил в постоянен контакт с Уилямс. По думите му тя е направила всичко, за да успее да се включи. "За нея никога не е достатъчно просто да участва", каза той.

Турнирът започва на 15 януари.

Дневник