Обединението на "Левски 2014" и "Лукойл България" е "проект на бъдещето" в българския баскетбол. Така го представиха основните лица, замесени в създаването му - генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев, президентът на клуба Тодор Стойков и треньорът Константин Папазов.

В основата на решението е стремежът за изграждане на силен български клуб, който да привлече привържениците и да има успехи в Европа, посочи Златев. Той акцентира силно върху желанието да се използват основно български състезатели.

Досега "Лукойл България" спонсорираше "Академик", но след промяната дава името си на създадения през 2015 г. от Папазов "Левски 2014". Клубът вече се казва "Левски Лукойл".

"Това е един от най-старите български баскетболни клубове с богата история. Аз не ги деля на 2014-а и така нататък, защото за мен това е баскетболен клуб "Левски", заяви Златев. На въпрос дали са водени разговори и с президента на другия баскетболен клуб "Левски" - Юлия Боянова, за включване в обединението, той отговори, че все още не е влязъл "в юридическите дебри" на казуса и че има време.

Дневник