Григор Димитров ще има доста натоварена съботна програма в Бризбейн. В рамките на няколко часа българският тенисист ще трябва да изиграе два полуфинала - първо в индивидуалната надпревара, а след това в турнира на двойки.

На сингъл световният номер 3 ще се изправи срещу Ник Кириос в опит да продължи защитата на титлата от 2017 г. Двубоят е трети в програмата на централния корт "Пат Рафтър" и се очаква да започне около 7.00 часа българско време.

Програмата за деня ще бъде открита в 3.00 часа с първия полуфинал на двойки. Той противопоставя аржентинците Леонардо Майер и Орасио Себайос срещу холандско-австралийския тандем Уесли Кулхоф и Артьом Ситак.

В 5.00 часа на корта ще излязат Райън Харисън и сензацията на турнира Алекс де Минор. Американецът и участващият с "уайлд кард" австралийски тинейджър ще определят първия финалист в индивидуалната надпревара.

Двамата ще се срещнат за пръв път, а Димитров и Кириос ще изиграят третия мач помежду си. Българинът спечели досегашните два - 6:3, 7:5 във финала на мастърса в Синсинати през август и 7:6 (2), 3:6, 7:6 (4) във втория кръг на мастърса в Индиън Уелс през 2015 г.

"Играх с Ник няколко пъти. Със сигурност ще бъде забавно. Обичам да играя с него, защото притежава страхотна игра. Сервисът му ще бъде голямо оръжие, така че трябва да съм отлично подготвен", каза Димитров след победата срещу Кайл Едмънд в четвъртфиналите.

Българинът, който е водач в основната схема, се намира в серия от седем поредни победи във всички турнири. Последната му загуба беше срещу Джон Иснър на мастърса в Париж през октомври, а последното поражение в Бризбейн - срещу Роджър Федерер в четвъртфиналите през 2016 г.

След двубоя с поставения под №3 Кириос и след кратка почивка Димитров ще трябва да се върне на корта за втория полуфинал в турнира на двойки. Българинът и партньорът му Райън Харисън се изправят срещу фаворитите за титлата Хенри Континен и Джон Пиърс.

Dnevnik.bg